‘De Maan van een andere nacht’

Charlotte Puijk-Joolen
foto’s video

Een spel met marionetten, handpoppen, schaduwspel en maskers voor kinderen vanaf 6 jaar.

HET VERHAAL

De voorstelling begint met schaduwspel en poëtische tekst over Iris die een wonderlijke droom beleeft. In het schemerachtige licht zien we Iris door het ‘droom-deurtje’ verdwijnen en komt er een klein oer-wezentje – het Droomvrouwtje – te voorschijn, die een reusachtige steen uit de speelopening tilt.
Het spel is begonnen.

Morpheus, de Droomkoning, verschijnt op het toneel en verhaalt over het  Droomrijk, wat in gevaar is en hij geeft zijn ‘Droomsteen, een steen met magische krachten, aan Iris om daar goed op te passen.
Iris verliest de Droomsteen…, die in handen valt van Dorbee, de Marskramer, een kat-achtig wezen, een faun, die zeer verguld is met deze onverwachte rijkdom.
Maar ook Hypnos, de Koning van de Slaap en vijand van Morpheus, begeert de Droomsteen waarmee hij de absolute macht kan krijgen over de nacht en op slinkse wijze ontfutselt Hypnos de Droomsteen van Dorby.
Iris is natuurlijk wanhopig op zoek en met behulp van de onsterfelijke vogel Huigin weet ze de Droomsteen uiteindelijk weer in haar bezit te krijgen.
Dorby, de opportunistische marskramer, speelt in het geheel een twijfelachtige rol en zorgt voor de humoristische noot.
Gelukkig kan Iris de Droomsteen weer aan Morpheus teruggeven….en mag ze uiteindelijk toch haar wens doen….
Het spel eindigt weer met het Droomvrouwtje en laat de voorstelling even mysterieus eindigen zoals die ook begonnen is….

‘De Maan van een andere Nacht’ is een poëtische voorstelling over de wereld van de Dromen, waarbij het thema is, dat iedereen eigenlijk een verhaal is dat voortdurend zijn eigen werkelijkheid schrijft.
‘De Maan van een andere Nacht’ speelde op vele internationale festivals, zoals ook op het ‘Tehran International Puppet Theater Festival – Mobarak’ in Iran.


Video

Idee: Charlotte Puijk-Joolen
Tekst: Bart van Geldrop, herschreven door Sybrand van der Werf
Decor en figuren: Charlotte Puijk-Joolen, Sanne Puijk
Spelers: Charlotte Puijk-Joolen, Ananda Puijk
Regie/coaching: Sybrand van der Werf, Charlotte Puijk-Joolen
Techniek: Roel Puijk