Team

Artistiek Team van 't Magisch Theatertje Maastricht

Artistiek Team van ’t Magisch Theatertje Maastricht

Charlotte Puijk-Joolen

Charlotte Puijk-Joolen is het artistieke genie van ’t Magisch Theatertje.
Niet alleen is zij de artistiek directeur en regisseur, maar ontwerpt, maakt en speelt alle voorstellingen zelf.
Na haar opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht volgde zij een opleiding scenografie aan de Jan van Eyck academie in Maastricht onder leiding van de beroemde kunstenaar Nicolaas Wijnberg.

Zij werkte met en voor verschillende Nederlands theatergroepen en televisie en specialiseerde zich in het poppenspel toen zij Henk Boerwinkel van het wereldberoemde ‘Theater Triangel’ ontmoette. Zij werkte tien jaar met hem samen en hij werd ‘haar meester’ in het poppenspel.

Sinds de oprichting van het ‘Magisch Theatertje’ in ’96 maakt zij haar eigen voorstellingen voor volwassenen en kinderen, waarmee zij een grote internationale naam mee heeft opgebouwd. De grote beeldende kwaliteit is kenmerkend voor haar werk en wordt alom gewaardeerd. Zelf zegt ze..’mijn poppen, objecten moeten een ziel hebben en vanuit zichzelf stralen’.
’t Magisch Theatertje speelt over de hele wereld op festivals en won veel Internationale Awards.

Roel Puijk

Oorspronkelijk beeldend kunstenaar en kunstdocent nam in ’94 het initiatief tot de bouw en oprichting van ‘t Magisch Theatertje en is sinds de opening in ’96 de zakelijk leider.
Hij studeerde aan kunstacademies in Arnhem, Utrecht en de Jan van Eyck academie in Maastricht, afd. experimenteel onder leiding van Ko Sarneel en exposeerde met zijn licht- sculpturen. Ook studeerde hij kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Nijmegen en Amsterdam.
Naast het ‘zakelijke’ is hij ook verantwoordelijk voor de techniek en assisteert hij in de voorstellingen en betrokken bij de artistieke processen
en organiseert hij de festivals in het Magisch Theatertje

Ananda Puijk

Ananda Puijk studeerde aan de ‘Kleine Academie’ in Brussel, een bewegingstheater opleiding gebaseerd op de ideeën van Jacques Lecoq in Parijs. Zij werkte daarna met verschillende theatergroepen in België en Nederland.

Sinds 2005 werkt zij ook samen met Charlotte Puijk-Joolen, o.a. bij de ontwikkeling van de voorstelling ‘Cantos Animata’. Ananda speelt in meerdere voorstellingen van het Magisch Theatertje met optredens over de hele wereld.
In 2009 maakt zij haar debuut als autonoom theatermaakster met de voorstelling ‘Momentum’, die op festivals in binnen- en buitenland zeer goed ontvangen werd. Als theatermaakster maakt zij combinaties van bewegingstheater en poppenspel (www.anandapuijk.nl)

Sanne Puijk

Sanne Puijk studeerde in ’98 af op de kunstacademie in Maastricht als beeldend kunstenares met als specialisatie Textiel Autonoom. Naast het creëren en exposeren van haar objecten ontwerpt ze ook decors en theaterkostuums.

Ook stichtte zij de ‘Kunstkaravaan, een cultureel educatieve stichting, waarmee zij met de jeugd en op scholen speciale kunstprojecten maakt (www.dekunstkaravaan.nl) Daarnaast geeft zij vele workshops op scholen en binnen het Magisch Theatertje.
Zij werkt en participeert in ’t Magisch Theatertje sinds de oprichting.