NEWSLETTER COMING 2018

Ofschoon het een momentum is om vooruit te kijken wil ik toch kort terug blikken op het begin van het afgelopen seizoen wat voor ons heel turbulent begon. Roel rolde midden augustus nog van de operatietafel na een heftige aneurysma ingreep, om in September alweer in de auto te stappen voor een stevig tournée naar Frankrijk en de Balkan, Bulgarije.

Allereerst ging de reis naar Charleville-Mézières waar het grootste festival van onze discipline, het Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes georganiseerd werd. Iedereen vanuit de hele wereld van enige betekenis is hier bijeen om te netwerken, voorstellingen aan te kopen, etc… in één week tijd meer dan 200 voorstellingen, heel Charleville is één grote kermis.
Ondanks dat alles is het een hele eer om hier uitgenodigd te worden en jezelf te kunnen rekenen onder de ‘happy few’ die hier gevraagd worden.

We hebben hier onze voorstelling EXUVIA kunnen spelen, drie maal voor een uitbundig publiek van ruim 300 man, heel enthousiast.
Wat heel bijzonder was dat een keer na de voorstelling, tijdens het applaus, we teruggeroepen werden om een onderscheiding van de Nederlandse NVP-UNIMA in ontvangst te nemen vanwege onze betekenis voor het Nederlandse poppenspel. Curieus om dat in Frankrijk te doen, maar niettemin heel vererend.

Zoekplaatje, een stukje!! uit de wand met alle voorstellingen – de meeste ‘complet’ (dus uitverkocht) we staan erbij…

Na de laatste voorstelling direct op weg naar de Balkan, naar Bulgarije waar we tour zullen maken langs verschillende steden en festivals. Vele uren ‘en voiture’ waarbij we door heel verschillende landschappen glijden, door het fraaie Alpenlandschap wat in Slovenië wat minder bergachtig wordt. Door en langs steden waar we allemaal gespeeld hebben zoals Ljubljana, Zagreb, door verschillende landen en grenzen waarbij we toch weer in Servië de EU uitgaan en daar weer met die lastige douaneformaliteiten te maken krijgen, ons ATA – Carnet afgestempeld moet worden en moeten dealen met de humeuren van de douanebeambten, plus drie dagen van +10 uur autoritten, iets wat ook ons humeur soms kwetsbaar maakt. Maar we komen op tijd in Sofia aan.

Bulgarije is een heerlijk land voor ons om te spelen, de traditie van het poppenspel leeft in elke stad, groot of klein. We hebben een druk programma met workshops in Sofia en voorstellingen die we moeten spelen, in Sofia maar ook in Stara Zagora & Smolyan in het bergachtige zuiden van Bulgarije en wondermooi.
De terugreis verloopt verder weer spoedig. Wat maar goed is ook, want twee dagen na onze aankomst staat de eerste besloten voorstelling in ons theater alweer gepland en dat gaat door, binnen en buiten ons theater in de verschillende theaters in Nederland en België, never a dull moment!

Op dit moment zijn we alweer druk aan het lobbyen in de verre buitenlanden om daar onze voorstellingen gespeeld te krijgen. We houden u op de hoogte, maar nu zijn allereerst de voorstellingen in het Magisch Theatertje aan de orde.
We hopen u daar ook in het komende jaar weer te mogen ontmoeten.
Zie onze agenda.

Dit bericht is geplaatst in Blog-NL, Nieuws. Bookmark de permalink.