De Stichting ‘Wolk’

Het Magisch Theatertje werkt als privaatrechtelijke organisatie (V.O.F.) en wil bewust als ‘vrije producent’, zonder structurele subsidie, bestaan van de vrije marktwerking, dit om de ‘artistieke onafhankelijkheid’ te waarborgen.

In 1996 heeft ook het ‘vaste theater’ haar deuren geopend, na een ingrijpende verbouwing van het monumentale pand in eigen beheer. Niet alleen bedoeld als platform voor de ‘eigen voorstellingen’, maar vooral ook om, gebruikmakend van ons grote internationale netwerk, hoogwaardige programmering te bieden in de regio met een aanbod van een unieke karakteristiek, aanvullend binnen het culturele landschap van Zuid Limburg en omstreken.

Om dit alles mogelijk te kunnen maken is meteen al in het begin (1993) de ‘Stichting Wolk’ opgericht, waardoor artistieke projecten van belang in het ‘Zuid-Limburgse’ gerealiseerd konden worden, dit omdat de Stichting een subsidiabele rechtspersoon is. De Stichting beheert het vaste theater aan de Molenweg in Maastricht.

De Stichting heeft de ANBI status, hetgeen betekent dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn. Indien u geïnteresseerd bent zie de pagina Donaties.