Agenda – Voorjaar 2019

Het voorjaar 2019 is voor het Magisch Theatertje vol van beloftes.

Na een jaar 2018 met veel internationale reizen, vanaf de vroege zomer naar Engeland, Iran, Polen en Roemenië, die heel succesvol waren want in Polen en Roemenië wonnen we drie awards, stonden de geboorte van Jonne, Roeland van onze dochter Ananda op 21 december en een verbouwing van het Magisch Theatertje centraal.

Door het zwangerschapverlof van Ananda, die inmiddels een cruciale rol van betekenis inneemt in het bestaan van het Magisch Theater, en de verbouwing, waardoor het theater een heel nieuwe vleugel krijgt is de reguliere programmering in het theater deze winter op een laag pittje komen te liggen.

Maar met een feestelijke opening in het voorjaar, waarover later meer, zullen we een nieuw en vitaal bestaan van het Magisch Theatertje inluiden.
Wij zullen u op de hoogte houden.

In ieder geval staan een paar bijzondere concerten op het programma die het voorjaar in het Magisch Theater zullen inleiden.


Zaterdag 9 februari 2019 om 20.30 uur

LA ROSA

‘Klezmer band mit herts und gefil’

La Rosa de Maastricht zorgt voor een meeslepend concert met jiddische liederen, klezmer en sefardische ballades.

La Rosa de Maastricht brengt een hartverwarmende avond vol zinderende muziek, passie, humor, tederheid en verbazende kleine verhalen.
Ga mee op reis naar het Oost-Europa van begin 20e eeuw, naar het Spanje van het Moorse rijk, en het Turkije onder de Ottomanen. Overal werd joodse muziek gemaakt. Om te leven, overleven en voort te bestaan was muziek een heerlijk, onontbeerlijk element. Levenslust en droefenis gaan hand in hand.
Een vrolijke en intense avond vol authenticiteit.

Zang: Mariette Koolhoven
Viool: Paula Paashuis
Gitaar: Philip Kees
Bas: Janusch Hallema

Entree: € 10,-


Vrijdag 29 maart om 21.00 uur

VIVE PIAF

Tribute aan Edith Piaf

door Nadja Filtzer

Nadja Filtzer en musici nemen je mee in de achtbaan van Piafs leven en chansons. Na uitverkochte voorstellingen met enthousiast publiek door het hele land (van Sneek tot aan Maastricht, Valkenburg en Heerlen) komt de voorstelling terug naar het Magisch Theatertje aan de Molenweg 4, Maastricht (wijk Amby).

Vive Piaf vertelt het levensverhaal van Edith Piaf, een kronkelig pad van Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen. De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen met nummers als ‘Padam Padam’, ‘Rien de rien’ en ‘la Vie en Rose’, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.
Nadja: “Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Joods-Oekraïense roots.”

Nadja Filtzer – Foto: Remy Wulms (© Copyright)

Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 – Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf’s La Foule “Impeccable.”

Nadja Filtzer: zang
Leo Bouwmeester: piano
André Vrolijk: accordeon

De muziek-theatervoorstelling VIVE PIAF zal voor de 2de maal in het Magisch Theatertje, gepresenteerd worden. De eerste voorstelling was snel uitverkocht, dus we adviseren tijdig te reserveren.

Aanvang 21 u.
Entree: € 15
Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal plaatsen). Kassa en foyer openen om 20 u. Pinnen is helaas niet mogelijk.
Meer info: www.ap-artevents.nl


Voor informatie & reserveringen T. 043 – 363 0826
Magisch Theatertje – Molenweg 4 – Maastricht
info@magisch-theatertje.nl


Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze programma’s en andere verhalen over het Magisch Theatertje, meldt u dan aan wij sturen u onze nieuwsbrieven toe.

Ook kunt u Ambassadeur van het Magisch Theatertje worden.
Bekijk uw voordelen.

MagischTheatertje_Ambassador_card


logo-provincie-limburg-logo-elisabeth-strouvenFonds-Podium-kunsten-diapositief